Cikkpont - legfrissebb cikkeink

A kukorica az egyik legkedveltebb alapanyag

Nézzük, milyen előnyös tulajdonságokkal rendelkezik ez a tengeriként, törökbúzaként vagy máléként is ismert gabona.
Kukorica

Sütve, főzve, kásaként, levesként és köretként elkészítve is szeretjük ezt a Mexikóban és Közép-Amerikában őshonos növényt, amely gluténmentes, ezért számos gluténmentes étel elkészítéséhez választják a tésztától elkezdve a ropogtatnivalókon át egészen a lisztig.

Kiváló energiaforrás és élelmi rostban gazdag. Az olyan antioxidánsok mellett, mint például a karotinoidok, jótékony zsírokat és B1-, B5-, valamint B9- és C-vitamint is tartalmaz. Ásványi anyagok közül pedig a vasat, a foszfort és a magnéziumot érdemes kiemelni.

Végül egy kis érdekesség: a népi gyógyászatban a kukorica bajuszát vizelet- és hashajtó tea készítésére használják.