Cikkpont - legfrissebb cikkeink

5 film az újrakezdésről

Ismét véget ért egy év, és valószínűleg ismét sokak száját hagyta el valamilyen újévi fogadalom, hogy idén valamit – avagy mindent – egészen másképp csinálnak majd. Ha változtatnál, kezdd el még ma! Íme, öt film, amelyek biztosan motiváló erővel hatnak majd rád.
5 film az újrakezdésről

1. Ízek, imák, szerelmek

A bestsellerből készült mozifilm az egész világot meghódította – és nem csupán Julia Roberts, Javier Bardem és a gyönyörű helyszínek miatt. A New Yorkban élő, házas és sikeres Liz élete ugyanis akár bármelyik nőé lehetne: hiába van meg mindene, mégis úgy érzi, hogy az élete a legkevésbé sem teljes. Változtatni akar, tesz is érte, és bár eleinte valóban mindent elveszít, később a többszörösét nyeri el bátorságáért.

2. Az utolsó vakáció

Te mit tennél, ha közölnék veled, hogy mindössze néhány heted van hátra az életedből? Az áruházi eladóként dolgozó Georgiával egy rutinvizsgálat után közli az orvosa, hogy gyógyíthatatlan betegsége van – és mindössze pár hete kis életéből. A hír okozta sokkból felocsúdva Georgia gondol egy merészet, kiveszi az összes addig félretett pénzét, hogy élete utolsó hetei pontosan úgy teljenek, ahogyan mindig is szeretett volna élni.

3. Vadon

Cheryl Strayed története az élő példa arra, hogy még a legmélyebb gödörből is van kiút. Az önéletrajzi ihletésű könyv és a belőle készült, később számtalan díjat elnyert film főszereplőnője (akit Reese Witherspoon vitt filmvászonra) több mint 1000 kilométer gyaloglással próbálja maga mögött hagyni romokban heverő múltját, hogy végre tiszta lappal kezdhessen új életet. Megrázó, mégis felemelő.

4. Bakancslista

Carter Chambers (Morgan Freeman) és Edward Cole (Jack Nicholson) két teljesen különböző ember, akiknek a sorsa egy ponton mégis összefonódik. A két férfi végül így együtt vág neki, hogy megvalósítsák régóta dédelgetett álmaikat abban a kevés időben, ami még maradt nekik.

5. Napos oldal

A boldogság talán éppen ott talál majd rád, ahol és amikor a legkevésbé sem számítottál rá. A Jennifer Lawrence és Bradley Cooper főszereplésével készült, több díjat is bezsebelt film két sérült lélek találkozását és végül talpra állását mutatja be egy csipetnyi humorral fűszerezve. Mert ha pozitívan gondolkodsz, akkor te magad is megtapasztalod majd, milyen is az a bizonyos „napos oldal”.

(forrás: life.hu)