Receptek

Nyers ételek

Színes saláta tál

Színes saláta tál
Hozzávalók
  • 1 kisebb fej káposzta kockára vágva
  • 1 édes alma
  • 2 szál sárgarépa kockára vágva
  • 2 evőkanál frissen facsart narancslé
  • 1 evőkanál Biopont hidegen sajtolt olaj 
  • 1 nagyobb cékla kockára vágva
  • 1 savanyú alma
  • frissen facsart citromlé
  • Biopont agave szirup ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • 1 fej saláta
Elkészítés

Az édes almát meghámozzuk, kimagozzuk, és a káposztával együtt aprítógéppel morzsásra aprítjuk. Ízesítjük ízlés szerint sóval, mézzel, citromlével, félretesszük.
A sárgarépát aprítógéppel szintén morzsásra aprítjuk, ízesítjük a narancslével, mézzel, sóval. Hozzátesszük az olajat. A céklát egy savanykás almával együtt tesszük az aprítógépbe, ezt is tetszés szerint ízesítjük. Saláta levelekkel kibélelünk egy nagyobb tálat, és a különböző színű zöldségekből egy bögre segítségével kis kupacokat formázunk, sorban egymás mellett. A tál közepére a saláta szívét, vagy más színes zöldfélét tehetünk (brokkoli, paradicsom, retek, stb).