Receptek
Nyers ételek
Színes saláta tál
Hozzávalók
- 1 kisebb fej káposzta kockára vágva
- 1 édes alma
- 2 szál sárgarépa kockára vágva
- 2 evőkanál frissen facsart narancslé
- 1 evőkanál Biopont hidegen sajtolt olaj
- 1 nagyobb cékla kockára vágva
- 1 savanyú alma
- frissen facsart citromlé
- Biopont agave szirup ízlés szerint
- só ízlés szerint
- 1 fej saláta
Elkészítés
Az édes almát meghámozzuk, kimagozzuk, és a káposztával együtt aprítógéppel morzsásra aprítjuk. Ízesítjük ízlés szerint sóval, mézzel, citromlével, félretesszük.
A sárgarépát aprítógéppel szintén morzsásra aprítjuk, ízesítjük a narancslével, mézzel, sóval. Hozzátesszük az olajat. A céklát egy savanykás almával együtt tesszük az aprítógépbe, ezt is tetszés szerint ízesítjük. Saláta levelekkel kibélelünk egy nagyobb tálat, és a különböző színű zöldségekből egy bögre segítségével kis kupacokat formázunk, sorban egymás mellett. A tál közepére a saláta szívét, vagy más színes zöldfélét tehetünk (brokkoli, paradicsom, retek, stb).
Ajánlott termékek