Receptek
Rakott savanyú káposzta
- 1 kg savanyú káposzta
- 1 fej fehér saláta hagyma
- 3 teáskanál pirospaprika
- 2 ek.Biopont hidegen sajtolt olaj
- 30 dkg fehérrépa
- 10 dkg karfiol (egy kisebb darab)
- pici só
- 15 dkg tökmag beáztatva
- 15 dkg dió beáztatva
- 10 dkg Biopont napraforgómag beáztatva
- 1 nagyobb sárgarépa
- 1 fej lilahagyma
- 3 fél aszalt paradicsom
- 1 csipet őrölt fekete bors (vagy ízlés szerint)
A savanyú káposztát kimossuk, leöblítjük. Hozzáadunk egy evőkanál olajat, pirospaprikát és apróra vágott fehér hagymát. Jól elkeverjük, és kétharmadát egy tál aljára rendezzük. (Egy harmad megy majd a tetejére). Ezután a "rizs" réteget készítjük el. A répát és a karfiolt konyhai robotgépbe tesszük, sózzuk és morzsásra aprítjuk. Rásimítjuk az előkészített savanyú káposztára.
A magos réteghez az összes hozzávalót beletesszük az aprítógépbe és morzsásra aprítjuk. Kóstoljuk meg, ennek elég sósnak, fűszeresnek kell lennie. Ha készen vagyunk, ezt is a tálba tesszük, rásimítjuk a karfiolos rétegre. A legvégén a félretett savanyú káposztát rátesszük a fűszeres-magos töltelékre. Jól lenyomkodjuk, és már készen is van. Nyers lenmagos kenyérrel tálaljuk.