Jelenlegi hely

Nyers ételek

Jelenlegi hely

Rakott savanyú káposzta

Hozzávalók

Fűszerpaprika őrlemény, különleges BIO 100 g
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1 fej fehér saláta hagyma
  • 3 teáskanál Biopont pirospaprika
  • 2 ek.Biopont hidegen sajtolt olaj 
  • 30 dkg fehérrépa
  • 10 dkg karfiol (egy kisebb darab)
  • pici só
  • 15 dkg tökmag beáztatva
  • 15 dkg dió beáztatva
  • 10 dkg napraforgó mag beáztatva
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 fej lilahagyma
  • 3 fél aszalt paradicsom
  • 1 csipet őrölt fekete bors (vagy ízlés szerint)
5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Elkészítés

Rakott savanyú káposzta

A savanyú káposztát kimossuk, leöblítjük. Hozzáadunk egy evőkanál olajat, pirospaprikát és apróra vágott fehér hagymát. Jól elkeverjük, és kétharmadát egy tál aljára rendezzük. (Egy harmad megy majd a tetejére). Ezután a "rizs" réteget készítjük el. A répát és a karfiolt konyhai robotgépbe tesszük, sózzuk és morzsásra aprítjuk. Rásimítjuk az előkészített savanyú káposztára.
A magos réteghez az összes hozzávalót beletesszük az aprítógépbe és morzsásra aprítjuk. Kóstoljuk meg, ennek elég sósnak, fűszeresnek kell lennie. Ha készen vagyunk, ezt is a tálba tesszük, rásimítjuk a karfiolos rétegre. A legvégén a félretett savanyú káposztát rátesszük a fűszeres-magos töltelékre. Jól lenyomkodjuk, és már készen is van. Nyers lenmagos kenyérrel tálaljuk.

Jó étvágyat!