Jelenlegi hely

Nyers ételek

Jelenlegi hely

Rakott brokkoli

Hozzávalók

Napraforgómag, hántolt BIO 250 g


a töltelék darabos része:


a töltelék „selymes” része:

  • 2 közepes paradicsom
  • 2 paprika
  • ½ hámozott cukkíni
  • ½ fej lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • csipet só
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál Biopont agave szirup
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 kávéskanál majoranna


a magtejfölhöz:

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Elkészítés

Rakott brokkoli

A brokkolit rózsáira szedjük, a puha szárát levágjuk, félretesszük a töltelékhez. (a nagyon vastag, kemény szár-részt kidobjuk). A kicsi brokkoli rózsákat megsózzuk, meglocsoljuk olajjal, kézzel kicsit átforgatjuk.

A mártás vagy töltelék két részből fog állni.
A darabos részhez a brokkoli levágott szárát, a sárgarépát, fehérrépát és a beáztatott napraforgó magot aprítógépben morzsásra aprítjuk.
A „selymes” rész turmixgépben készül: a hozzávalókat turmixgépben vagy botmixerrel simára keverjük. Összekeverjük a „darabos” résszel, jól átforgatjuk.
A magtejfölhöz turmixgépben a hozzávalókat simára keverünk. Annyi vizet tegyünk hozzá, hogy egy tejföl sűrűségű szószt kapjunk.

Egy nagyobb tálba kiszedjük a töltelék felét, erre rátesszük a brokkoli felét. Újra töltelék következik, majd ismét brokkoli. A tetejére magtejfölt csurgatunk, megszórjuk pirospaprikával. A maradék tejfölt külön tálaljuk.

Jó étvágyat!