Jelenlegi hely

Nyers ételek

Jelenlegi hely

Nyers cukkínifasírt

Hozzávalók

Lenmag BIO 250 g

15 dkg reszelt cukkini,

só,

1 ek őrölt Biopont lenmag,

2 ek Biopont hidegen sajtolt olaj,

2 ek őrölt tökmag,

2 gerezd fokhagyma szétnyomva,

pár szál petrezselyem apróra vágva,

őrölt bors

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Elkészítés

Nyers cukkínifasírt

Nagylyukú reszelőn lereszeljük a cukkinit és besózzuk. Egy óra után alaposan kinyomkodjuk, és a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk. Kis pogácsákat formázunk, meghempergetjük őket őrölt tökmagban, és 1-2 órát szárítjuk aszalógépben, vagy a sütő legalacsonyabb fokozatán. Nem kell teljesen kiszárítani, akkor jó ha kívül már száraz, de belül még nedves. Friss zöldségekkel tálaljuk! TIPP: Jól nyomkodjuk ki belőle a sós lét, mert különben sós marad! Minél szárazabbra készítjük a masszát, annál hamarabb készen van az aszalás.

Jó étvágyat!