Receptek

Nyers ételek
Magos-zöldséges palacsinta
Magos-zöldséges palacsinta

Hozzávalók / adag

  • 30 dkg sárgarépa tisztítva, darabolva
  • 30 dkg zellerszár felaprítva
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 citrom leve
  • 2 teáskanál só
  • 5 dkg Biopont mazsola 
  • 2 teáskanál őrölt kömény
  • 30 dkg Biopont lenmag megőrölve 

A lenmag kivételével mindent turmixgépbe teszünk, és kevés vízzel simára turmixolunk. A lenmagot megőröljük, majd hozzákeverjük a zöldséges masszához. Egy nem túl lágy, tésztaszerű masszát kell, hogy kapjunk. Aszalógép tapadásmentes lapjára egyenletesen szétterítjük úgy, hogy kb. 45-50 dkg jusson egy lapra. Az első órában 60 fokon, majd 45 fokon aszaljuk a teljes száradásig. Egy vékony, hajlékony lapot kapunk, amit négyfelé vágva szendvicsnek, vagy zöldségekkel megtöltve sós palacsintának tudunk elkészíteni

Jó étvágyet kívánunk hozzá!