Receptek

Nyers ételek

Magos-zöldséges palacsinta

Magos-zöldséges palacsinta
Hozzávalók
  • 30 dkg sárgarépa tisztítva, darabolva

  • 30 dkg zellerszár felaprítva

  • 1 kis fej lilahagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1/2 citrom leve

  • 2 teáskanál só

  • 5 dkg Biopont mazsola 

  • 2 teáskanál őrölt kömény

  • 30 dkg Biopont lenmag megőrölve 

Elkészítés

A lenmag kivételével mindent turmixgépbe teszünk, és kevés vízzel simára turmixolunk. A lenmagot megőröljük, majd hozzákeverjük a zöldséges masszához. Egy nem túl lágy, tésztaszerű masszát kell, hogy kapjunk. Aszalógép tapadásmentes lapjára egyenletesen szétterítjük úgy, hogy kb. 45-50 dkg jusson egy lapra. Az első órában 60 fokon, majd 45 fokon aszaljuk a teljes száradásig. Egy vékony, hajlékony lapot kapunk, amit négyfelé vágva szendvicsnek, vagy zöldségekkel megtöltve sós palacsintának tudunk elkészíteni

Ajánlott termékek