Jelenlegi hely

Nyers ételek

Jelenlegi hely

Diós bejgli

Hozzávalók

Agave szirup BIO 300 g
  • 4 darab gyümölcslap (kb. 18 x1 8 cm)
  • 35 dkg beáztatott dió*
  • 1-2 evőkanál Biopont agave szirup, ízlés szerint
  • 1 citrom reszelt héja (lehetőleg biocitromot használjunk)
  • 1 evőkanál citromlé
5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Elkészítés

Diós bejgli

A tölteléket nem sütjük meg, hanem nyersen fogyasztjuk. A dió nyersen enzim működést gátló anyagot tartalmaz, ami megnehezíti az emésztését. Ezek az anyagok az áztatás során lebomlanak. Nem utolsó az a szempont sem, hogy a beáztatott dió sokkal finomabb.

A töltelékhez a diót aprítógépben morzsásra aprítjuk. Arra figyeljünk, hogy ne legyen túl pépes, mert akkor eláztatja a gyümölcslapot. A diótölteléket mézzel, citromlével, citrom reszelt héjával ízesítjük, négy részre osztjuk és rákenjük a gyümölcslapokra. Egyenként feltekerjük őket, alufóliába csomagoljuk, és hűtőszekrényben tároljuk fogyasztásig.

(A gyümölcslapokhoz 45 dkg víz nélkül simára turmixolt gyümölcspépet szétterítünk egy kb. 40 x 40 cm-es tepsi, vagy aszalótálca tapadásmentes lapján, és 45 ºC fokon megszárítjuk, majd négyfelé vágjuk.) Hűtőszekrényben egy hétig is eláll.

Jó étvágyat!