Receptek

Levesek

Thai vörös lencse leves (Dhal)

Thai vörös lencse leves (Dhal)
Hozzávalók

• 1,5 dl víz

• 1 közepes fej hagyma

• kevés Biopont napraforgóolaj

• 3 dl Vegabond kókusztejpor

• 2 csapott evőkanál nádcukor

• 10 dkg Vegabond vörös lencse

• 3 mokkáskanál Vegabond Natúr vega-mix

• 3 gerezd fokhagyma

• 3-4 centiméternyi friss gyömbér

• 3 mokkáskanál curry

• 1 mokkáskanál őrölt koriander

• 1 mokkáskanál római kömény

• 1/3 mokkáskanál őrölt bors

Elkészítés

Az apróra kockázott hagymát megfuttatjuk az olajon, majd beleszórjuk a fűszereket, a lencsét, a leveskockát, a szeletekre vágott friss gyömbért, és a víz nagy részét, kb. 1 litert. Forrástól számítva kb. 15-20 perc alatt a lencse puhára fő. Mielőtt levennénk a tűzről, hozzákeverjük a fennmaradó vízzel előzőleg elkevert nádcukrot és kókusztejport, és belezúzzuk a friss fokhagymát. Végül megvárjuk, hogy felforrjon és levesszük a tűzről.