Receptek

Laktózmentes ételek

Epres túrógombóc

Epres túrógombóc
Hozzávalók
Elkészítés

A tojások sárgáit túróval, cukorral és citromhéjjal elkeverjük, aztán a búzadarát és a lisztet is hozzáadjuk.
A tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd óvatosan összeforgatjuk a túrós keverékkel. Kb. 30 percig hűtőben pihentetjük.
Az epret megtisztítjuk, kivágjuk a csumáját.
Serpenyőben kókuszzsírt olvasztunk és ezen pirítjuk meg a zsemlemorzsát a prézlihez.
A túrós keveréket kivesszük a hűtőből és gombócokat formázunk belőle. Minden gombóc közepébe 1-1 eper kerül.
A gombócokat lobogó vízben 5-6 percig főzzük, majd lecsepegtetjük őket és végül a zsemlemorzsában meghempergetjük.