Receptek
Epres túrógombóc
-
50 dkg laktózmentes túró
-
15 dkg búzadara
-
3 db tojás kettéválasztva
-
1 citrom reszelt héja
-
3 dkg nádcukor
-
3-4 evőkanál Biopont teljesőrlésű búzaliszt
-
15-20 apróbb szemű eper
-
Prézlihez:
4 dkg kókuszzsír
15-20 dkg Biopont gluténmentes panírmorzsa
A tojások sárgáit túróval, cukorral és citromhéjjal elkeverjük, aztán a búzadarát és a lisztet is hozzáadjuk.
A tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd óvatosan összeforgatjuk a túrós keverékkel. Kb. 30 percig hűtőben pihentetjük.
Az epret megtisztítjuk, kivágjuk a csumáját.
Serpenyőben kókuszzsírt olvasztunk és ezen pirítjuk meg a zsemlemorzsát a prézlihez.
A túrós keveréket kivesszük a hűtőből és gombócokat formázunk belőle. Minden gombóc közepébe 1-1 eper kerül.
A gombócokat lobogó vízben 5-6 percig főzzük, majd lecsepegtetjük őket és végül a zsemlemorzsában meghempergetjük.