Jelenlegi hely

❄ Közeleg a Tél! ❄

Karácsonyi halászlé

Hozzávalók

Fűszerpaprika őrlemény, különleges BIO 100 g
  • 1,1 l víz
  • 2 db paradicsom
  • 60 dkg halszelet (ponty, busa)
  • 1 teáskanál egész feketebors
  • 1 db paprika
  • 4 fej vöröshagyma
  • 7 púpozott teáskanál Biopont fűszerpaprika
  • 0,5 l víz
  • 40 dkg halfilé
 
 

 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Elkészítés

Karácsonyi halászlé

A halszeleteket és a zöldségeket alaposan megtisztítjuk, majd a paprikát, a vöröshagymát és a paradicsomot apróra vágjuk. Ezután egy lábasba tesszük, ízesítjük és vízzel felöntjük. Közepes lángon kb. 45 percig főzzük míg a hozzávalók szét nem főnek, majd átpasszírozzuk és visszaöntjük a fazékba.
A 40 dkg halfilét tetszés szerinti csíkokra vágjuk, hozzáadjuk az alapléhez,végül a fél liter vízzel felöntjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk és kb. 10 perc alatt puhára főzzük.

 

Jó étvágyat!