Receptek

Kenyerek

Teljesőrlésű kenyér

Teljesőrlésű kenyér
Hozzávalók

· 50 dkg Biopont teljeskiőrlésű tönkölyliszt

· kb. 500 ml joghurt ( liszthez mérten, amennyit felvesz)

· 2 teáskanál szódabikarbóna

· 2 teáskanál himalája só

· 1-2 evőkanál szűz olívaolaj

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra előveszünk egy lapos tepsit amibe víz kerül és a rács alá tesszük, majd amikor a kenyeret sütjük. Összeöntjük a száraz hozzávalókat, összekeverjük , majd hozzáöntjük a joghurt felét/ kétharmadát.Laza kézmozdulatokkal összedolgozzuk, majd szükség esetén még adunk hozzá egy kis joghurtot, ha igényli.Végül teszünk még egy kis lisztet a cipó alá és rá is. 30 percig sütjük.