Receptek

Kenyerek

Rozsos kenyér

Rozsos kenyér
Hozzávalók

· 1 csésze Biopont teljeskiőrlésű búzaliszt

· 1 csésze Biopont rozsliszt

· 3 csésze Biopont tönkölybúza fehérliszt

· 2/3 csésze búzakorpa

· 1/3 csésze búzacsíra

· 2 evőkanál Biopont szezámmag

· 2 evőkanál Biopont lenmag

· 2,5 dkg élesztő

· 2 teáskanál só

· 0,5 l víz

Elkészítés

Az élesztőt beáztatjuk 2 dl meleg vízbe. A többi hozzávalót összekeverjük, majd hozzáadjuk a beáztatott élesztőt és kb. 15 percig gyúrjuk a tésztát.
Egy órán át kelni hagyjuk meleg helyen, ezután formázzuk a tésztát és olajozott tepsibe tesszük, majd ismét kelni hagyjuk kb. fél óráig.
A tésztát előmelegített sütőbe tesszük és közepes lángon 1 órán át sütjük.
Sütés után a kenyeret rácsra téve hagyjuk kihűlni.