Jelenlegi hely

Kenyerek

Jelenlegi hely

Ír kenyér

Hozzávalók

Ír kenyér

· 25 dkg Biopont finomliszt

· 0.5 tk só

· 1 tk szódabikarbóna

· 2 teáskanál Biopont barna nádcukor

· 225 ml joghurt

· 1 ek. Biopont mazsola

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Elkészítés

Ír kenyér

A lisztet a szódabikarbónával, a cukorral és a sóval összekeverjük. Egy kanállal belekeverjük a joghurtot, majd kézzel összedolgozzuk. ½ percig dagasztjuk. Kerek cipót formázunk belőle és a tetejét bevágjuk. Olivaolajjl kikent tepsiben a sütőbe helyezzük. 12 percig sütjük 230 fokon, majd lejjebb vesszük a hőfokot 200 fokra és további 30-40 percig sütjük míg a teteje „kopog”.

Jó étvágyat!