Receptek

Kenyerek
Házi rozsos zsemle
Házi rozsos zsemle

Hozzávalók / adag

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszteket sóval összekeverjük egy tálban. Az olvasztott margarint a tojássárgájával elkeverjük, majd ezt is a tálba öntjük. Ezután hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd robotgéppel pár percig dagasztjuk. Ha túl lágy lenne a tészta, akkor liszttel korrigálhatjuk. Meleg helyen 1 óra alatt kb. duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, gombócokat formálunk belőlül, majd kicsit meglapítjuk. A megformázott zsemléket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük , majd konyharuhával letakarva újabb 30 percig kelesztjük.
Vizet spriccelünk rájuk, majd szezámmaggal szórjuk meg a zsömlék tetejét. Előmelegített sütőben 160 fokon 20 percig sütjük őket. Ha megsültek rácsra helyezve megvárjuk míg kihűlnek.

Jó étvágyet kívánunk hozzá!