Jelenlegi hely

Kenyerek

Jelenlegi hely

Arab lepénykenyér

Hozzávalók

Arab lepénykenyér

 · 20 g élesztő

· 500 g Biopont finomliszt

· 1 tk só

· 1 tk Biopont napraforgó olaj + 1 ek a tepsi kikenéséhez

· 250 ml víz (langyos)

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Elkészítés

Arab lepénykenyér

A lisztet egy tálban összekeverjük a sóval. Az élesztőt felfuttatjuk kis mennyiségű langyos vízben. Az élesztőt a maradék langyos vízzel a liszthez adjuk, és sima tésztát gyúrunk belőle. Az olajat egy tálba öntjük, a tésztát megforgatjuk benne, majd letakarva, meleg helyen kb. 1-2 óráig kelesztjük. A tésztát átgyúrjuk, majd 8 részre osztjuk, amelyeket kb. 0,5 cm vastagságúra nyújtunk, ezután kiolajozott tepsibe tesszük őket, és letakarjuk kb. 30 percre. Így hagyjuk kelni. Ha a tészta megkelt, a tepsit előmelegített sütőbe toljuk és 10 percig sütjük, majd forgatás után további 5 percig.

Jó étvágyat!