Receptek
Gyermekeknek
Répatorta
Hozzávalók
A tésztához:
- 14 dkg rétesliszt
- 14 dkg Biopont finomliszt
- 30 dkg barna nádcukor
- 10 dkg dió
- 4 db tojás
- 2 tk sütőpor
- 35 dkg sárgarépa
- 1.5 dl Biopont napraforgó olaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 csipet só
A krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 5 dkg vaj
- 20 dkg porított nádcukor
- 1 citrom héja
Elkészítés
A diót összetörjük, serpenyőben kissé megpirítjuk. A sárgarépát apró lyukú reszelőn lereszeljük. A tészta száraz elemeit összekeverjük. A tojásokat a cukrokkal habosra verjük, majd egy fakanállal belekeverjük az olajat, aztán a két keveréket összedolgozzuk. Beleszórjuk a diót és a répát is, majd tortaformába öntjük. 180 fokon kb. 40 percig sütjük. A krém alkotóit robotgéppel összekeverjük. A megsült tésztát kettévágjuk, megöltjük a krémmel, majd bevonjuk vele. A tetejét kis marcipánrépákkal díszítjük.
Ajánlott termékek