Receptek

Gluténmentes ételek

Tavaszi Tekercs

Tavaszi Tekercs
Hozzávalók
  • 1 csirkemell
  • só,
  • cayenne bors,
  • koriander,
  • őrölt kömény,
  • kurkuma,
  • fokhagyma por
  • 1 ek gluténmentes szója szósz
  • 3 ek Biopont hidegen sajtolt napraforgó olaj a sütéshez
  • 1 közepes répa
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 sárga paprika
  • 1 uborka
  • 1 fej jégsaláta
  • rizspapír
Elkészítés

A csirkemellet félbevágjuk (jobb-bal), majd mindkét felet 3 szeletre vágjuk. A fenti fűszerekkel minden hússzeletet megszórunk, majd egy pici olajjal meglocsoljuk és bemasszírozzuk a fűszereket. Egy serpenyőbe kb 2 evőkanál olajat és 1 evőkanál szójaszószt öntünk, és felforrósítjuk. A hússzeleteket néhány perc alatt megsütjük, majd kicsit hagyjuk őket hűlni, mielőtt felvágjuk. A répát meghámozzuk, majd vékony csíkokra vágjuk, ezután kb. 10 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Az uborkát is meghámozzuk, majd felcsíkozzuk, aztán szűrőben lecsepegtetjük. A paprikát szintén felaprítjuk, a jégsaláta leveleit pedig lebontjuk. A rizspapírt egy tál hideg vízbe merítjük 10mp-re, majd kivesszük és megvárjuk míg megpuhul, ekkor egy tálra helyezzük, középre és a hozzánk közelebbi oldalra 1-1 salátalevelet fektetünk, ezekre tesszük a zöldségeket és a húst. Elkezdjük feltekerni, majd behajtjuk az oldalakat és befejezzük a göngyölést. Az összes tekerccsel megismételjük a folyamatot.