Receptek
Előételek
Mártogatós leveles
Hozzávalók
- 25 dkg leveles tészta
- 1 kis pohár tejföl
- Vegabond "Erdélyi" padlizsánkrém, paprikás
- Piros Arany
- olaszos fűszerkeverék
- só
- bors
- nádcukor
- Biopont Biokert instant ételízesítő
- Biopont Puffasztott tönköly, sós
Elkészítés
A tejfölt összekeverjük a Piros Arannyal és a fűszerekkel. Kóstolgatással alakíthatjuk ki az ízlésünknek megfelelő kellemes ízt.
Ez lesz a mártogatós és a tekercs alapja is.
A leveles tésztát kinyújtjuk, megkenjük a tejfölös krémmel, feltekerjük, és késsel kb. ujjnyi darabokra vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsin 180 fokon arany barnára sütjük.
A leveles tésztából süthetünk csíkokat, amiket a mártogatóshoz kínálhatunk. A Biopont puffasztott szeletei és sós ropogtatnivalói is kiválóan passzolnak a mártogatósunkhoz!
Ajánlott termékek