Receptek

Előételek

Kakukkfüves köles felfújt

Kakukkfüves köles felfújt
Hozzávalók

A felfújthoz:

·         30 dkg Biopont natúr köles

·         5 dkg cukkini

·         10 dkg sárgarépa

·         1 fej vöröshagyma

·         5 dkg póréhagyma

·         5 dkg padlizsán

·         10 dkg gomba                                   

·         2 csomag petrezselyemzöld     

·         3 dl Biopont natúr zabital

·         10 dkg Biopont fehér tönkölybúzaliszt

·         1 csomag sütőpor

·         0,5 dl szójaszósz

·         Kakukkfű

·         Gyömbér

·         Kurkuma

 

Elkészítés

A kölest többszöri átmosás és leszűrés után 2x-es mennyiségű vízben a vöröshagymával, kevés sóval és kurkumával megfőzzük.
A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk.
A kihűlt főtt kölest fölkeverjük, hozzáadjuk a fűszereket, a sütőport és a lisztet, majd egyenletesen elkeverjük.
Óvatosan belekeverjük a zabitalt.
Kiolajozott és kilisztezett tepsibe, illetve sütőformába helyezzük.
160°C-on készre sütjük.