Receptek
Desszertek
Túrós batyu
Hozzávalók
A tésztához:
- 60 dkgBiopont finomliszt,
- 3,2 dl tej,
- 1 tojás,
- 1 mokkáskanál só,
- 3 ek (nyírfa)cukor,
- 8 dkg vaj,
- 2,5 dkg friss élesztő
A töltelékhez:
Elkészítés
A tészta hozzávalóit a vaj kivételével kenyérsütőbe teszem, 10 perc keverés után hozzáadom a vajat. 2x keverem, majd duplájára kelesztem.
Összeállítom a tölteléket. Összeállítom a túrós batyukat, a felvert tojássárgájával megkenem, 180 C-os sütőben 15 percig sütöm.
Másnap is ugyanolyan puha.
Jó étvágyat!
A receptet nagyon köszönjük maminti_1762-nek!
Ajánlott termékek