Jelenlegi hely

Desszertek

Jelenlegi hely

Tönkölypehely keksz

Hozzávalók

Tönkölypehely keksz

· 50 g sótlan vaj

· 45 g Biopont tönkölypehely

· 50 g Biopont nádcukor

· 60 g Biopont teljes kiőrlésű liszt

· 2 ek agave szirup

· 1/2 tk vaníliapor

· 1/2 tk szódabikarbóna

· egy csipet só

· 20g pirított mandulaszelet

· 2 ek Biopont rizsital

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Elkészítés

Tönkölypehely keksz

A vajat megolvasztjuk, majd a tönkölypelyhet, cukrot, mézet és a vaníliát hozzákeverjük. Egy másik edényben a lisztet, a szódabikarbónát, sót és a mandulát keverjük össze. A két keveréket összedolgozzuk, majd hozzáöntjük a rizsitalt és újra összekeverjük, így egy ragadós tésztát kapunk. Ezt a részt előre is elkészíthetjük, és hűtőszekrényben pihentethetjük 1-2 napig

Sütés előtt egy tepsit sütőpapírral bélelünk ki és diónyi gombócokat formálunk a masszából. Ügyeljünk, hogy egymástól megfelelő távolságra tegyük a gombócokat, mert sülés közben kissé kilapulnak.
180 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük, amíg a széle barnulni kezd.

Jó étvágyat!