Jelenlegi hely

Desszertek

Jelenlegi hely

Négerkocka bio összetevőkkel

Hozzávalók

Négerkocka bio összetevőkkel

A tésztához:

· 2 dkg Biopont nádcukor,

· 1kk méz,

· 1dl olívaolaj,

· 2ek Biopont gabonakávé,

· 1 ½ dl tisztított, szűrt víz,

· 1kk szódabikarbóna,

· ½ kg hajdinaliszt,

· ½ kg Biopont tönköly fehérliszt

A krémhez: ·

1l Biopont natúr rizsital

· 1kk vaníliapor,

· 1kk Natusweet stevia,

· 20 dkg Biopont nádcukor,

· 3dl rizspor,

· 1dl olívaolaj,

· 10dkg Biopont növényi margarin

A mázhoz:

· 10 dkg Biopont nádcukor,

· 2 púpozott ek Biopont gabonakávé,

· 2 ek tisztított, szűrt víz,

· 5dkg Biopont növényi margarin

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Elkészítés

Négerkocka bio összetevőkkel

A mézet, a kávét, az olajat és a nádcukrot a vízzel feltesszük forrni. A forrás után még pár percig főzzük. Ezután rögtön hozzákeverjük a hajdinalisztet.

A tönkölylisztet tálba szitáljuk és hozzáadjuk a szódabikarbónát. Ha a massza kihűlt, összedolgozzuk. Ha szükséges, adhatunk hozzá a Biopont tejhelyettesítőiből, hogy nyújtható legyen.

A kapott tésztát három egyenlő részre osztjuk, kinyújtjuk őket, majd kikent tepsiben előmelegített sütőben kisütjük.

A krém elkészítéséhez a 14 evőkanál rizsitallal elkevert rizsport nádcukorral felforraljuk, majd az olajjal és a növényi margarinnal pár perc alatt összefőzzük. A tésztalapokra öntjük még forró állapotban.

Utolsó lépésben mázat készítünk, amelyhez az összetevőket simára keverjük, majd a kihűlt tészta tetejét megkenjük vele.

Jó étvágyat!