Receptek

Desszertek

Kölespuding gyümölcsöntettel

Kölespuding gyümölcsöntettel
Hozzávalók

· 1 l Biopont rizsital

· 20 dkg Biopont köles

· 4 evőkanál Biopont agave szirup

· 1 evőkanál étkezési keményítő

Az öntethez:

· 20 dkg vegyes erdei gyümölcs

· 2 evőkanál Biopont agave szirup

· 1 mokkáskanál reszelt narancshéj.

Elkészítés

A tejet összeforraljuk az agave sziruppal.
A forró tejhez hozzáadjuk a kölest és kis lángon, folyamatos kevergetés mellett 15-20 percig főzzük. Rászórjuk az étkezési keményítőt, összekeverjük, és további 1 percig forraljuk. Levesszük a tűzről, és pudingformákba öntjük,majd 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Az öntethez megmossuk a gyümölcsöket, majd összeturmixoljuk őket a mézzel és a reszelt narancshéjjal.

A köles-pudingokat tálkákra borítjuk, és meglocsoljuk őket a gyümölcsös öntettel.