Receptek

Desszertek

Köles krémes

Köles krémes
Hozzávalók

A tésztához:

· 2 bögre Biopont teljesőrlésű búzaliszt

· 1 bögre Biopont tönkölybúza fehérliszt

· 2 dkg élesztő vagy sütőpor

· 1/2 bögre olaj

· 1 és 1/2 bögre víz

· 2 evőkanál Biopont agave szirup

· 1/2 bögre Biopont mazsola

· Dió apróra vágva

· 1 csapott mokkáskanál só

A krémhez:

· 1 bögre Biopont köles

· Kevés só

· 3 börge víz

· 2 evőkanál méz

· 1 csomag vaníliás cukor

· 1/2 csomag Biopont kókuszreszelék

· Biopont mazsola

Elkészítés

A tésztához hozzávalókat összegyúrjuk, így lágy kenyértésztát kapunk. Nagy méretű tepsibe, hideg sütőbe téve lassan készre sütjük .

A krémhez a kölest kb. 20 percig főzzük. Turmixoljuk össze az agave sziruppal, cukorral, kókusszal és mazsolával.