Jelenlegi hely

Desszertek

Jelenlegi hely

Keksztekercs nyersen

Hozzávalók

Keksztekercs nyersen
  • 25 dkg Vegabond aszalt szilva
  • 10 dkg cukrozatlan datolya
  • 15 dkg áztatott, szárított dió
  • késhegynyi vaníliapor
  • + 15 dkg dió darabosan

Nyers csoki:

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Elkészítés

Keksztekercs nyersen

A nyers csokit vízgőz felett tudjuk elkészíteni. A kakaóvajat felolvasztjuk, majd elkeverjük benne a kakaóport és az agave szirupot.

A szilvát, a datolyát és a diót egészen kicsire aprítjuk, szétmorzsoljuk, majd összekeverjük a nyers csokival és a darabos dióval.

Frissen tartó fóliával szorosan becsomagoljuk, és a két végét rögzítjük, hogy elég jól tartson. Két kisebb rudat alakítunk ki így. Kb. fél óra hosszára a mélyhűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Ha eléggé megdermedt felszeletelhetjük és már meg is kóstolhatjuk.

Jó étvágyat!