Receptek

Desszertek

Csokis-mogyis piskóta

Csokis-mogyis piskóta
Hozzávalók
Elkészítés

A mogyorót összezúzzuk, és egy maréknyit félreteszünk belőle, hogy a tetejére szórjuk, a csokoládét pedig felkockázzuk.

A tojásokat kettéválasztjuk. Robotgéppel a fehérjét 3 evőkanál cukorral, és egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját 3 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral felverjük, majd ha kész, hozzákeverjük az olajat. A sárgáját óvatosan beleforgatjuk a fehérjébe, majd ha már egynemű, először 3 evőkanál lisztet, 1-1 teáskanálnyi szódabikarbónát és sütőport adunk hozzá, és óvatosan összeforgatjuk. A maradék zúzott mogyorót, a csokit, a maradék 3 evőkanál lisztet, valamint 2 evőkanál cukrozatlan kakaóport ugyancsak belekeverjük.

Egy kb. 30x20 cm-es tepsit kikenünk, lisztezünk, a masszát beleöntjük, majd az egy marék zúzott mogyorót egyenletesen a tetejére szórjuk.

Előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 30 percig sütjük.

Ha a süti elválik a tepsi falától, és szép aranybarna, akkor elkészült. Az eredményt tűpróbával ellenőrizhetjük.