Receptek
Csodakrémes
A tésztához:
· 30 dkg Biopont tönkölybúza/Graham-liszt
· 14 dkg Biopont durum simaliszt
· 6 evőkanál víz,
· 6 evőkanál Biopont agave szirup
· 8 evőkanál Biopont napraforgó olaj,
· 1 citrom héja és leve,
· 5-8 kanál Biopont tejhelyettesítő (rizsital vagy zabital),
· 1 kanál szódabikarbóna,
· kurkuma
A krémhez:
· 10 kanál Biopont rizsliszt,
· 7-7,5 dl Biopont rizsital,
· Biopont agave szirup/ rizsszirup,
· 1 csomag vaníliás cukor
¼ kg gesztenyepüré
A mázhoz:
· 15 dkg porcukor,
· 3 evőkanál forró víz,
· 2 evőkanál Biopont karobpor
· 1 evőkanál Biopont napraforgó olaj
A vizet, a mézet, az olajat, a citromot és a tejhelyettesítőt melegítés közben összedolgozzuk, lisztekkel összegyúrjuk, és előmelegített sütőben négy lapot sütünk belőle.
A krém elkészítéséhez rizslisztet a tejjel összefőzzük, majd a vaníliás cukrot, a mézet és a gesztenyepürét is jól beledolgozzuk. Ezzel ragasztjuk össze a megsült lapokat.
A mázhoz porcukrot és karobport keverünk össze olajjal. Ehhez forró vizet adunk, és rögtön a sütemény tetejére kenjük, majd megszórjuk mandulával.
A mázzal lekent süteményt félretesszük pihenni, majd később felkockázzuk, és már fogyasztható is.