Receptek

Desszertek
Aszaltszilvás kölestortácska
Aszaltszilvás kölestortácska

Hozzávalók / adag

· 20 dkg Biopont bio köles

· 10 dkg Vegabond aszalt szilva

· 10 dkg szilva lekvár

· 10 dkg törökmogyoró

· 1 csomag sütőpor

· 0,5 dl olívaolaj

· Szegfűszeg

·Biopont őrölt fahéj

 

Napfivérek recept

A törökmogyorót sütőben megpirítjuk, majd durvára törjük.
A kölest többszöri átmosás és leszűrés után 2x-es mennyiségű vízben megfőzzük, majd kihűtjük.
A kihűlt köleshez keverjük a sütőport, a szilvalekvárt, a mogyorót, és a félbe vágott aszalt szilvákat.
Ízesítjük, majd vékonyan kiolajozott sütőformában 160-180 °C -os sütőben készre sütjük.
Friss és aszalt gyümölcsökkel, citromfűvel díszítjük.

Jó étvágyet kívánunk hozzá!

Ajánlott termékek