Jelenlegi hely

Desszertek

Jelenlegi hely

Aszaltszilvás kölestortácska

Hozzávalók

Aszaltszilvás kölestortácska

· 20 dkg Biopont bio köles

· 10 dkg Vegabond aszalt szilva

· 10 dkg szilva lekvár

· 10 dkg törökmogyoró

· 1 csomag sütőpor

· 0,5 dl olívaolaj

· Szegfűszeg

·Biopont őrölt fahéj

 

Napfivérek recept

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Elkészítés

Aszaltszilvás kölestortácska

A törökmogyorót sütőben megpirítjuk, majd durvára törjük.
A kölest többszöri átmosás és leszűrés után 2x-es mennyiségű vízben megfőzzük, majd kihűtjük.
A kihűlt köleshez keverjük a sütőport, a szilvalekvárt, a mogyorót, és a félbe vágott aszalt szilvákat.
Ízesítjük, majd vékonyan kiolajozott sütőformában 160-180 °C -os sütőben készre sütjük.
Friss és aszalt gyümölcsökkel, citromfűvel díszítjük.

Jó étvágyat!