Receptek
Desszertek
Aszaltszilvás kölestortácska
Hozzávalók
· 20 dkg Biopont bio köles
· 10 dkg aszalt szilva
· 10 dkg szilva lekvár
· 10 dkg törökmogyoró
· 1 csomag sütőpor
· 0,5 dl olívaolaj
· Szegfűszeg
·őrölt fahéj
Napfivérek recept
Elkészítés
A törökmogyorót sütőben megpirítjuk, majd durvára törjük.
A kölest többszöri átmosás és leszűrés után 2x-es mennyiségű vízben megfőzzük, majd kihűtjük.
A kihűlt köleshez keverjük a sütőport, a szilvalekvárt, a mogyorót, és a félbe vágott aszalt szilvákat.
Ízesítjük, majd vékonyan kiolajozott sütőformában 160-180 °C -os sütőben készre sütjük.
Friss és aszalt gyümölcsökkel, citromfűvel díszítjük.
Ajánlott termékek