Jelenlegi hely

Őszi finomságok

Jelenlegi hely

Borscs

Hozzávalók

Nádcukor barna Demerara BIO 500 g
  • 3 ek Biopont hidegen sajtolt napraforgó olaj
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 3 közepes db cékla
  • 2 közepes db sárgarépa
  • 25 dkg savanyú káposzta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 5 szem fekete bors
  • 1 l húsleves alaplé
  • 5 dl víz
  • 40 g sűrített paradicsom
  • 2 közepes db burgonya
  • 1 teáskanál Biopont barna nádcukor
  • só ízlés szerint
  • 6 ek tejföl
  • 1 csokor kapor
5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Elkészítés

Borscs

A répát és a céklát meghámozzuk és felcsíkozzuk. Az olajat egy nagy edényben felforrósítjuk, majd beledobjuk a felaprított fokhagymát, répát s céklát. Babérlevéllel és borssal ízesítjük, majd folyamatos kevergetés mellett 5-10 perc alatt megpirítjuk. Hozzáadjuk az alaplevet, felöntjük vízzel és sűrített paradicsommal, majd nagy lángon összeforraljuk. Forrás után levesszük a hőfokot, és másfél órán át kis lángon főzzük. Ezután hozzáadjuk a felkockázott krumplit, a cukrot és a káposztát, majd újabb 30 percig főzzük. A levest egy kis tejföllel és kaporral kínáljuk.

Jó étvágyat!