Jelenlegi hely

Őszi finomságok

Jelenlegi hely

Aszalt szilvás-gesztenyés csirke

Hozzávalók

Napraforgó hidegen sajtolt olaj BIO 1 l
  • 1 kisebb egész csirke 
  • bors
  • 25 dkg gesztenyepüré 
  • 10 dkg aszalt szilva
  • 2 evőkanál Biopont olaj
  • 1 nagy jonagold alma
  • 5-6 közepes burgonya
5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Elkészítés

Aszalt szilvás-gesztenyés csirke

A csirkét sózzuk-borsozzuk, mután megtisztítottuk. A szilvát felaprítjuk és gesztenyével keverjük össze, majd az így elkészült tölteléket a csirke fellazított bőre alá töltjük. Az almát megmossuk, a magok eltávolítása után felszeleteljük, majd a csirke hasüregét megtöltjük vele, a maradékot pedi a csirke köré tesszük. A krumplit megmossuk-hámozzuk , felvágjuk. Egy tepsit kikenünk, majd beletesszük a csirkét, körülötte az almával és krumplival. Lefedve 180 fokon 50 percig sütjük, majd a fóliát levesszük, és visszatesszük pirulni.

Jó étvágyat!