Receptek

Őszi finomságok
Aszalt szilvás-gesztenyés csirke
Aszalt szilvás-gesztenyés csirke

Hozzávalók / adag

  • 1 kisebb egész csirke 
  • bors
  • 25 dkg gesztenyepüré 
  • 10 dkg aszalt szilva
  • 2 evőkanál Biopont olaj
  • 1 nagy jonagold alma
  • 5-6 közepes burgonya

A csirkét sózzuk-borsozzuk, mután megtisztítottuk. A szilvát felaprítjuk és gesztenyével keverjük össze, majd az így elkészült tölteléket a csirke fellazított bőre alá töltjük. Az almát megmossuk, a magok eltávolítása után felszeleteljük, majd a csirke hasüregét megtöltjük vele, a maradékot pedi a csirke köré tesszük. A krumplit megmossuk-hámozzuk , felvágjuk. Egy tepsit kikenünk, majd beletesszük a csirkét, körülötte az almával és krumplival. Lefedve 180 fokon 50 percig sütjük, majd a fóliát levesszük, és visszatesszük pirulni.

Jó étvágyet kívánunk hozzá!