Jelenlegi hely

A kakaó, mint szupertáplálék

A kakaó, mint szupertáplálék

A kakaó kiváló forrása az antioxidánsoknak, védi a szívet, az ereket, és számos kutatás is bebizonyította, hogy a benne lévő növényi hatóanyagoknak (főleg flavonoidoknak, mint a procyanidineknek, catechineknek és epicatechineknek) köszönhetően a vastagbélrák ellen is hatásos. A spanyol Élelmiszer- és Táplálkozástudományi Intézet által végzett kutatás szerint a kakaó védő hatása leállítja azt a jel-utat, amelyik a sejtburjánzásért, és így a daganat keletkezéséért felelős. A kakaóban gazdag táplálék a kísérleti állatoknál növelte az apoptózist - a programozott sejthalált, azt az eszközt, amit az élő szervezet vet be a rákos daganat ellen. A kakaó tehát védelmet nyújt az oxidatív stressz ellen, a vastagbélrák kezdeti stádiumában.