Jelenlegi hely

Francia vizsgálat – a bio egészségesebb

A Francia Élelmiszerbiztonsági Hivatal (AFSSA) vizsgálata is arra az eredményre jutott, hogy az organikus élelmiszerek bizonyítottan egészségesebbek, jelentősen kevesebb növényvédő szert és nitrátot tartalmaznak, melyek számos betegség kialakulásában (pl. diabétesz, Alzheimer kór) szerepet játszanak. Az organikus élelmiszerek minden vizsgált szempont szerint jobbnak bizonyultak konvencionális társaiknál.
 
Az AFSSA vizsgálata alapján az organikus élelmiszerek főbb előnyei:
- Magasabb száraz anyag-, tápanyag- és az ásványi anyag tartalom, több antioxidáns;
- 94-100%-uk nem tartalmaz növényvédő szer maradványt
- A bio zöldségek közel 50%-kal kevesebb nitrátot tartalmaznak
- Az organikusan tenyésztett marháknak nagyobb arányú a sovány húsuk és a telítetlen zsírsav-tartalmuk
- A bio csirkehús 2-3-szor kevesebb zsírt tartalmaz a konvencionális csirkehúsnál és telítetlen zsírsav tartalma n–3 jelentősen magasabb.