Hírpont - legfrissebb híreink

A szülők táplálkozásának hatásai

Gyűlnek a bizonyítékok arra nézve, hogy az apák életmódja és a környezet, amelyben élnek, még az utódaik születése előtt befolyásolja az utódaik egészségét.

Gyűlnek a bizonyítékok arra nézve, hogy az apák életmódja és a környezet, amelyben élnek, még az utódaik születése előtt befolyásolja az utódaik egészségét. A Koppenhágai Egyetem munkatársai sovány és elhízott férfiakkal végzett vizsgálatok alapján megállapították, hogy eltérő epigenetikai jellemzőkkel rendelkeznek, amelyek meg tudják változtatni a következő generáció étvágyát. Az epidemiológiai megfigyelések azt mutatják, hogy a táplálkozási stressz (például éhezés) megnöveli a cukorbetegség kialakulásának kockázatát a következő generációkban. Ez a kutatás aláhúzza az életmód tényezők, főleg a táplálkozás szerepét, a fogantatást megelőző időszakban. Ahogyan táplálkozunk, fizikai fittségünk a fogantatás előtt kiemelten fontos gyermekeink egészsége, fejlődése szempontjából.