Jelenlegi hely

Hír - pont

7 dolog, amit a hétköznapokban tehetünk a zöldebb jövőért
Saját tudatos fogyasztói viselkedésünkkel igenis befolyásolhatjuk környezetünket. Az élhetőbb, zöldebb jövőért, és persze pénztárcánk kímélése érdekében is, érdemes megtennünk a tőlünk telhetőt. Következzék néhány "ökos" javaslat.
Föld Órája
19%-kal több hőenergiát fogyasztanak a hazai lakások az uniós átlaghoz képest. A közelgő Föld Órája kezdeményezés főszervezője, a WWF Magyarország másfél héttel az esemény előtt az önkormányzatok szerepére, hazai fűtésrendszerek és a hőszigetelés hiányosságaira hívja fel a figyelmet.
Íme a virág alakú napelem
A természet ezúttal is hasznos ihletforrásnak bizonyult. A napraforgót mintázó napelem teljesítményben lekörözheti tetőre szerelt társait.
Tisztító léböjt-kúra
Ha úgy érzed, a rohanás, a stressz, a hosszú tél és a napsütés-mentes életmód kiszívta minden életerődet, illetve az esti nassolások nyomai láttán sem ugrasz ki a bőrödből örömödben, épp itt az ideje, hogy belevágj egy rövid, de annál hatásosabb léböjt-kúrába.
Tovább emeli a kormány az üzemanyagokba kevert bio-komponens részarányát
A benzinbe és a gázolajba jövőre 5,3 százalék, 2017-ben 5,9 százalék, míg 2018-ban 6,5 százalék bio üzemanyagot kell keverni - az erről szóló rendelet tervezete a kormány honlapján jelent meg.
Fejenként napi tíz adag zöldség és gyümölcs
Napi tíz adag zöldség és gyümölcs fogyasztása évente 7,8 millió ember idő előtti halálát előzhetné meg egy új brit tanulmány szerint, amelyet a BBC híroldala ismertetett.
Depresszió kezelése meditációval
Egy közelmúltban véget ért, kétéves vizsgálat szerint a meditációs terápia egy fajtája legalább olyan jól véd a depresszió kiújulásától, mint a ma kapható antidepresszánsok.
700 éves fa köré épült - Íme a világ egyik legkülönlegesebb vasútállomása
A helyiek megmentették a szentként tisztelt fát a kivágástól. A történet remek példája annak, mire képes a közösségi összefogás.
2016 volt az eddig mért legmelegebb év a Földön
Az Amerikai Óceán- és Légkörkutató Hivatal (NOAA), az amerikai űrkutatási hivatal (NASA), és a brit meteorológiai hivatal adatai szerint az időjárási feljegyzések 1880-as kezdete óta a tavalyi év volt a legforróbb.
Elindult a 2017-es BIOFACH
Elindult a 2017-es BIOFACH nemzetközi bio-élelmiszer és bio-áru szakkiállítás! Mi már izgatottan vártuk, hiszen egész évben erre az eseményre készültünk!

Oldalak