Valentin futás

Valentin futás
2017. február 18. - 10:00

2017-ben második alkalommal kerül megrendezésre a Valentin futás a Nyugati téren. A már első alkalommal is nagy népszerűségnek örvendő ingyenes futóverseny idén jótékony célt is szolgál.

"Mutass egy szívet", ahogy a szív apró bajnokai is teszik! Mosolygó, csillogó szemű félénk apróságok, kötéssel a mellkasukon, betegen a kórházi ágyban, felmentve a tornaóra alól. Szívbeteg gyermekek, akik igazi hősök! A hét minden napján megküzdenek a betegségükkel, bátran elviselik a kórházi élet hosszú és néha fájdalmas pillanatait. A gyermekkardiológia osztályok apró lakói, szinte mindannyian tudják milyen a kórházi élet, ki a fehér köpenyes doktor néni, miért kell minden nap gyógyszert szedni vagy néha miért kapnak injekciót. Az élet apró hősei! Mit jelent számukra a szív? Az életet, a reményt és a jövőt! 

Nekünk mit jelent a szív? Egy érzést, egy élményt és egy mosolyt. A kicsi bajnokok, most betegtársaiknak szeretnének mosolyt csalni az arcukra. Hogyan? Mutass szívet és mosolyogni fogsz!  Egy apró plüss szív, aminek üzenet van.

Mutassuk meg együtt, milyen nagy szívünk van! Minden sportoló, futó, most egy pici szívvel hozzájárulhat a gyermekek céljához. Mit is kell tenni? Gyere, mozogj velünk, ha van kedved, mutass egy szívet! 

A kampányban összegyűjtött plüss és textil szíveket a szív apró bajnokai az ország gyermek kardiológiai osztályán fekvő kis betegtársaiknak, és ambuláns rendeléseken megjelenő gyermekeknek viszik el, hogy a szívekkel segítséget nyújtsanak a gyógyulás első lépéseinek megtételében.

"Te vagy az, aki nyitott szemmel és szívvel jársz a világban. Te vagy az, aki észreveszi az élet apró szépségeit, Te segítesz jó szívvel, ahol éppen kell, általad lesz ez a világ még szebb és jobb. Mi legfeljebb segítünk Neked"

https://www.facebook.com/szivaprobajnokai/

A rendezvény és a gyermekek támogatói - az eisberg Hungary, a POLAR és a Biopont - ez alkalommal is szeretettel várnak minden sportolni és segíteni vágyót.

https://www.facebook.com/events/165803457240281/