Diótej

Receptek

Nyers ételek

Diótej

Diótej
Hozzávalók
  • 12 dkg dió (legalább 8 órára beáztatva)

  • 1,2 liter víz

  • 1 tk. kókuszolaj (elhagyható)

  • 1 ek. Biopont agave szirup vagy kimagozott, beáztatott datolya

  • 1 csipet vanília por

  • 1 tk. Biopont fahéj

 

Elkészítés

Minden hozzávalót (először a víznek csak a felét) turmixgépbe teszünk és legalább 1 percig turmixoljuk. Ha már nincsenek benne darabos részek, akkor felönthetjük a többi vízzel is. Teljesen sima turmix italt kapunk, ami még tele van a dió rostjaival. Ez így magában megterhelné az emésztő rendszerünket, ezért egy finom nylon szűrőn keresztül átszűrjük, jól kinyomkodva belőle a fehér folyadékot. A visszamaradt pépből agave szirup, őrölt lenmag és fűszerek hozzáadásával nyers tésztát kapunk, amiből nagyon finom nyers édességeket készíthetünk.