Receptek
❄ Közeleg a Tél! ❄
Kuglóf
Hozzávalók
- 20 dkg margarin
- 1 ½ bögre nádcukor
- 4 tojás
- 3 bögre Biopont tönkölybúza fehérliszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 dl Biopont natúr rizsital
- 2 evőkanál Biopont kakaópor
- 1 db citrom
- Biopont gluténmentes panírmorzsa
Elkészítés
Tegyük egy tálba a margarint, a nádcukrot és a 4 tojás sárgáját, majd keverjük jó habosra. Ezután adjuk hozzá a lisztet, sütőport, rizsitalt valamint a reszelt citrom héját és keverjük össze. A felvert tojás habját óvatosan öntsük a tésztához. A kuglóformát margarinozzuk ki és zsemlemorzsával szórjuk be úgy, hogy mindenhova kerüljön. A tészta felét tegyük a formába majd a másik felébe rakjuk bele a kakaóport és öntsük a tetejére. Előmelegített sütőben 170 fokon 50 percig sütjük.