TERMÉSZETES ANTIBIOTIKUMOK

Lélekpont - teljesség útján

TERMÉSZETES ANTIBIOTIKUMOK

Egy amerikai vizsgálat 1995-ben azzal zárult, hogy a 110 millió felírt antibiotikumnak mintegy fele nem volt alkalmas az adott betegség gyógyítására.
Ezeknek a szereknek számos káros mellékhatása van, amellett, hogy a tönkreteszik a szervezet természetes védekező mechanizmusát

MELLÉKHATÁS-MENTESEN A TERMÉSZETTŐL!

 

Egy amerikai vizsgálat 1995-ben azzal zárult, hogy a 110 millió felírt antibiotikumnak mintegy fele nem volt alkalmas az adott betegség gyógyítására.

Ezeknek a szereknek számos káros mellékhatása van, amellett, hogy a tönkreteszik a szervezet természetes védekező mechanizmusát. Helyettük olyan szerek javasoltak, amelyek nem borítják fel a millárdos nagyságrendű baktériumból álló ökoszisztémát.

 

A természetben minden segítséget megtalálunk!

 

Ami a fertőzéseket legyőzi:

hagyma, a fokhagyma, a pirospaprika vagy a kakukkfű.

Zöldségeknek, gyümölcsöknek, valamint gyógy- és fűszernövényeknek egyaránt lehet antibiotikus hatása.

Aminek antibiotikus hatása ismert

Az édeskömény, a citrom vagy a borókabogyó fogyasztása ugyanúgy pusztítja a vírusokat, gombákat és baktériumokat, mint a fahéjé, a szegfűszegé, a gyömbéré vagy a rozmaringé. 

Ami külső-belső gyulladásokon segít

Más és más gyógyító növény alkalmazható külső és belső gyulladásra, különböző szerveink fertőzéseire, egészséges keringésünk és emésztésünk fenntartására. Közülük a kamilla a leguniverzálisabb gyógynövény, mindenfajta gyulladást csillapítani lehet vele, borogatásként és tea formájában is. A hagymafélék, különösen a fokhagyma pedig egyaránt alkalmas a légző- és a bélrendszer fertőzéseire is, akárcsak a koriander, a gyömbér vagy az erős paprika különböző változatai.

Ami a baktériumok szaporodását gátolja

Már az ókori Egyiptomban korianderrel tartósítottak élelmiszert, de zsályával, rozmaringgal és fokhagymával is kiválóan lehet a baktériumok elszaporodását gátolni nyershúsban és főtt ételben egyaránt. Amikor több fronton alkalmazunk gyulladásgátló növényt – ételben, teában, fürdővízben, inhaláló szerként és aromaterápiában-, akkor sokkal gyorsabban és biztosabban győzedelmeskedhetünk fertőző, gyulladásos betegségeink felett.

Ami ellenálló képességünket növeli

Több gyógyító erővel rendelkező növény a természetes ellenálló képességünket is erősíti, ezek közé tartozik pl. a fokhagyma, a citrom vagy a homoktövis és az echinacea is. Aki nem kerülheti el a gyógyszeres antibiotikumok szedését, annak a párhuzamosan alkalmazott természetes immunerősítők és bélflóra helyreállítók javasoltak.

Ami a letapadt váladékot oldja

A letapadt váladék felköhögésére legjobb a hársfa- és kakukkfűtea keveréke, amelyből napi 4-5 csészével fogyaszthatunk. Melegen, mézzel ízesítve kiválóan oldja a váladékot, emellett köhögéscsillapító és gyulladásgátló hatással is rendelkezik, akárcsak a méz. 

Ami természetes görcsoldó és fertőtlenítő

A kakukkfű, természetes görcsoldó hatásából következően oldja a köhögési ingert, illóolajai pedig antibakteriális hatást fejtenek ki. Meghűléses megbetegedéseknél hasznos természetes fertőtlenítő gyógyszerként ismert a torma, amelynek erős illóolaja belélegezve kiváló az eldugult orr és a melléküreg lerakódásainak oldására is.

Vírus- és baktériumölő főzet

Régi bevált antibakteriális és antivirális gyógyszer a hagymatea, amelyet a következőképpen készíthetünk: Vízben főzzük pár percig a vöröshagyma megtisztított belső barna héját, amelyhez egy kis fehér hagymabelső is kerülhet. Hagyjuk ázni további 5-10 percig és mézzel ízesítve, melegen fogyasszuk! Még hatásosabb, ha pörkölt cukrot készítünk (megpirítjuk a cukrot lábosban), és ehhez adjuk a hagymahéj kivonatot. Gyönyörű aranyszínű és nagyon finom fertőtlenítő, köhögéscsillapító, váladékoldó italt nyerünk belőle. – SZ.M.