Receptek
Mogyorós-áfonyás csokiszív
- 10 dkg kakaóvaj
- 5 dkg Biopont kakaópor
- 2 evőkanál Biopont agave szirup
- 5 dkg őrölt kesudió
- 5 dkg apróra vágott aszalt áfonya
- 8 dkg durvára tört földimogyoró
- 1 kávéskanál vanília por
A kakaóvajat apró darabokra törjük, vagy lereszeljük, majd gőz fölött felolvasztjuk. Arra figyeljünk oda, hogy ne hevítsük túl! A kakaóport beleszitáljuk, és jól elkeverjük. Édesítjük, hozzákeverjük az őrölt kesudiót, az áfonyát és a mogyorót.
A csokimasszát formákba töltjük, és azonnal betesszük a mélyhűtőbe legalább egy órára. Erre azért van szükség, hogy a kakaóvaj hirtelen szilárduljon meg, és ne legyen ideje a többi összetevőtől „elválnia”. Egy óra múlva áttehetjük a csokit a hűtőszekrénybe, vagy tálalhatjuk azonnal. A csokoládé egészséges, ha mi magunk készítjük el nyers kakaóvajból, kakaópor és édesítőszer felhasználásával. Ez a csoki a kesudiótól kicsit nugátos szerkezetű, vagyis nem olyan kemény, mint egy teljesen keserű csokoládé.