Mogyorós-áfonyás csokiszív

Receptek

Nyers ételek

Mogyorós-áfonyás csokiszív

Mogyorós-áfonyás csokiszív
Hozzávalók
  • 10 dkg kakaóvaj
  • 5 dkg Biopont kakaópor
  • 2 evőkanál Biopont agave szirup
  • 5 dkg őrölt kesudió
  • 5 dkg apróra vágott aszalt áfonya
  • 8 dkg durvára tört földimogyoró
  • 1 kávéskanál vanília por
Elkészítés

A kakaóvajat apró darabokra törjük, vagy lereszeljük, majd gőz fölött felolvasztjuk. Arra figyeljünk oda, hogy ne hevítsük túl! A kakaóport beleszitáljuk, és jól elkeverjük. Édesítjük, hozzákeverjük az őrölt kesudiót, az áfonyát és a mogyorót.
A csokimasszát formákba töltjük, és azonnal betesszük a mélyhűtőbe legalább egy órára. Erre azért van szükség, hogy a kakaóvaj hirtelen szilárduljon meg, és ne legyen ideje a többi összetevőtől „elválnia”. Egy óra múlva áttehetjük a csokit a hűtőszekrénybe, vagy tálalhatjuk azonnal. A csokoládé egészséges, ha mi magunk készítjük el nyers kakaóvajból, kakaópor és édesítőszer felhasználásával. Ez a csoki a kesudiótól kicsit nugátos szerkezetű, vagyis nem olyan kemény, mint egy teljesen keserű csokoládé.