Receptek
Őszi finomságok
Gesztenyés töltött káposzta
Hozzávalók
- 60 dkg darált bárányhús
- 25 dkg hámozott, apróra vágott gesztenye
- 100 dkg tisztított káposzta
- 10 dl víz
- 8 dkg Biopont rizs
- 2 fej finomra vágott vöröshagyma
- 20 dkg hámozott, apróra vágott paradicsom
- 6 dkg friss, finomra vágott korianderlevél
- 20 dkg báránycsont
- ½ dl borecet
- 1 evőkanál Biopont nádcukor
- ízlés szerint őrölt Biopont fahéj
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint só
Elkészítés
A rizst a darált hússal, hagymával, paradicsommal és a gesztenyével összedolgozzuk. A csontot kb. 1 liter vízben felforraljuk, majd hagyjuk főni kis lángon, végül leszűrjük a levet. A káposztaleveleket megtöltjük, felgöngyöljük, egy fazék aljára fektetjük, majd alaplével felöntjük és 45 percig pároljuk kis lángon. A borecetet cukorral keverjük el, a tekercsekhez adjuk és még 20 percig pároljuk.
Ajánlott termékek