Receptek
Őszi finomságok
Borscs
Hozzávalók
- 3 ek Biopont hidegen sajtolt napraforgó olaj
- 1 közepes db vöröshagyma
- 3 közepes db cékla
- 2 közepes db sárgarépa
- 25 dkg savanyú káposzta
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 5 szem fekete bors
- 1 l húsleves alaplé
- 5 dl víz
- 40 g sűrített paradicsom
- 2 közepes db burgonya
- 1 teáskanál barna nádcukor
- só ízlés szerint
- 6 ek tejföl
- 1 csokor kapor
Elkészítés
A répát és a céklát meghámozzuk és felcsíkozzuk. Az olajat egy nagy edényben felforrósítjuk, majd beledobjuk a felaprított fokhagymát, répát s céklát. Babérlevéllel és borssal ízesítjük, majd folyamatos kevergetés mellett 5-10 perc alatt megpirítjuk. Hozzáadjuk az alaplevet, felöntjük vízzel és sűrített paradicsommal, majd nagy lángon összeforraljuk. Forrás után levesszük a hőfokot, és másfél órán át kis lángon főzzük. Ezután hozzáadjuk a felkockázott krumplit, a cukrot és a káposztát, majd újabb 30 percig főzzük. A levest egy kis tejföllel és kaporral kínáljuk.
Ajánlott termékek