Receptek
Őszi finomságok
Aszalt szilvás-gesztenyés csirke
Hozzávalók
- 1 kisebb egész csirke
- só
- bors
- 25 dkg gesztenyepüré
- 10 dkg aszalt szilva
- 2 evőkanál Biopont olaj
- 1 nagy jonagold alma
- 5-6 közepes burgonya
Elkészítés
A csirkét sózzuk-borsozzuk, mután megtisztítottuk. A szilvát felaprítjuk és gesztenyével keverjük össze, majd az így elkészült tölteléket a csirke fellazított bőre alá töltjük. Az almát megmossuk, a magok eltávolítása után felszeleteljük, majd a csirke hasüregét megtöltjük vele, a maradékot pedi a csirke köré tesszük. A krumplit megmossuk-hámozzuk , felvágjuk. Egy tepsit kikenünk, majd beletesszük a csirkét, körülötte az almával és krumplival. Lefedve 180 fokon 50 percig sütjük, majd a fóliát levesszük, és visszatesszük pirulni.
Ajánlott termékek