Bableves

Receptek

Laktózmentes ételek

Bableves

Bableves
Hozzávalók
  • csülök 
  • 20-25 dkg bab (száraz vagy fejtett),
  • 4 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyemgyökér 
  • rántáshoz Biopont fehér rizsliszt
  • fokhagyma
  • pirospaprika
  • petrezselyemzöld
Elkészítés

A szárazbabot beáztatjuk, a fejtett friss babot nem kell. A csülköt a zöldségekkel, sóval feltesszük főni. A babot később adjuk hozzá. Először vízzel forraljuk fel a babot, majd pár perc után leszűrjük, majd felöntjük a csülök levével és ebben főzzük tovább. Az elfővő levet mindig pótoljuk. Rántás készítünk, rizslisztbő. Fokhagymát is teszünk a rántásba. Pirospaprikát szórunk bele ízlés szerint. Ha a bab megpuhult, berántjuk a levest. Teszünk bele petrezselyemzöldet is.