Receptek
Laktózmentes ételek
Bableves
Hozzávalók
- csülök
- 20-25 dkg bab (száraz vagy fejtett),
- 4 db sárgarépa
- 2 db petrezselyemgyökér
- rántáshoz Biopont fehér rizsliszt
- fokhagyma
- pirospaprika
- petrezselyemzöld
Elkészítés
A szárazbabot beáztatjuk, a fejtett friss babot nem kell. A csülköt a zöldségekkel, sóval feltesszük főni. A babot később adjuk hozzá. Először vízzel forraljuk fel a babot, majd pár perc után leszűrjük, majd felöntjük a csülök levével és ebben főzzük tovább. Az elfővő levet mindig pótoljuk. Rántás készítünk, rizslisztbő. Fokhagymát is teszünk a rántásba. Pirospaprikát szórunk bele ízlés szerint. Ha a bab megpuhult, berántjuk a levest. Teszünk bele petrezselyemzöldet is.