Receptek
Gluténmentes ételek
Gluténmetes Fokhagymakrémleves
Hozzávalók
- 1 fej fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- 1 krumpli
- fél-1 dl Isola Bio kókusz tejszín
- 2-3 dl víz
- só,
- bors,
- szerecsendió
Elkészítés
A vöröshagymát felkockázva megpirítotjuk egy kevés olajon, majd hozzáadjuk a fokhagymát is. Beletesszük a felkockázott krumpli és 2-3 dl vízzel felöntjük. Sózzuk-borsozzuk és addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul. Amikor kicsit lehűlt, az egészet leturmixoljuk, majd visszaöntjük az edénybe. Amikor újra felforr, hozzáöntjük a tejszínt, hozzáadjuk a szerecsendiót és ezzel együtt összeforraljuk.Sűríthetjük gluténmentes liszttel, vagy belefőzhetünk egy szem krumplit, ettől is besűrűsödik.