Házi Margherita pizza

Receptek

Gluténmentes ételek

Házi Margherita pizza

Házi Margherita pizza
Hozzávalók
  • 35 dkg Biopont fehér rizsliszt
  • 1,2 dl langyos Isola Bio rizsital
  • fél tasak szárított élesztő
  • fél evőkanál extra szűz olívaolaj
  • fél evőkanál só
  • 1 mokkáskanál nádcukor
  • 0,5-1 dl langyos víz
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz konzerv paradicsom (400 g-os)
  • só, bors
  • 3-4 db nagy paradicsom a tetejére
  • 300 g mozzarella a tetejére
  • pár csepp olaj
Elkészítés

A cukrot elkeverjük langyos rizsitallal, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A rizsliszthez adjuk, majd olivaolajat és sót adunk hozzá, ezután fokozatosan felöntjük vízzel, míg összeáll. Letakarjuk, és 30 percen át pihenni hagyjuk. A paradicsomszószhoz felaprítjuk a fokhagymát és kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk,borsozzuk, majd 10-12 perc alatt készre főzzük. Ha besűrűsödött levesszük a tűzről. A paradicsomokat és a mozzarellát felszeleteljük. A tésztát ketté osztjuk és kör alakúra nyujtjuk. Megkenjük őket paradicsomszósszal, majd paradicsom- és mozzarellaszeleteket teszünk mindkettőre. 200 fokra előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük.