Receptek
Gluténmentes ételek
Házi Margherita pizza
Hozzávalók
- 35 dkg Biopont fehér rizsliszt
- 1,2 dl langyos Isola Bio rizsital
- fél tasak szárított élesztő
- fél evőkanál extra szűz olívaolaj
- fél evőkanál só
- 1 mokkáskanál nádcukor
- 0,5-1 dl langyos víz
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 doboz konzerv paradicsom (400 g-os)
- só, bors
- 3-4 db nagy paradicsom a tetejére
- 300 g mozzarella a tetejére
- pár csepp olaj
Elkészítés
A cukrot elkeverjük langyos rizsitallal, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A rizsliszthez adjuk, majd olivaolajat és sót adunk hozzá, ezután fokozatosan felöntjük vízzel, míg összeáll. Letakarjuk, és 30 percen át pihenni hagyjuk. A paradicsomszószhoz felaprítjuk a fokhagymát és kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk,borsozzuk, majd 10-12 perc alatt készre főzzük. Ha besűrűsödött levesszük a tűzről. A paradicsomokat és a mozzarellát felszeleteljük. A tésztát ketté osztjuk és kör alakúra nyujtjuk. Megkenjük őket paradicsomszósszal, majd paradicsom- és mozzarellaszeleteket teszünk mindkettőre. 200 fokra előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük.