Receptek
Laktózmentes ételek
Krémes borsófőzelék
Hozzávalók
-
1 kg zöldborsó
-
2 sárgarépa
-
2 evőkanál margarin
-
2 evőkanál Biopont napraforgó hidegen sajtolt olaj
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
4 dl húsleves alaplé
-
1-1,5 dl Isola Bio Kókusz tejszín
-
só, bors
Elkészítés
A vöröshagymát felaprítjuk, a fokhagymát pedig összezúzzuk.
A zsiradékot felmelegítjük, és a vöröshagymát megpároljuk rajta. Miközben párolódik, 2-3 ek. húsleves levet adunk hozzá.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és 1-2 percig tovább pároljuk, majd a borsót, a felvágott répát és az alaplevet is hozzáadjuk.
Kb. 10 percig főzzük, majd ketté osztjuk.
Az egyik felét összeturmixoljuk, majd összekeverjük a másik felével, és a kókusz tejszínnel .
Visszatesszük a tűzre, összeforralás közben fűszerezzük.
Ajánlott termékek