Kókuszkocka

Receptek

Gluténmentes ételek

Kókuszkocka

Kókuszkocka
Hozzávalók

A tésztához:

  • 6 db M-es méretű tojás kettéválasztva

  • 10 dkg nádcukor

  • 12 dkg Biopont fehér rizsliszt

  • 6 dkg kukoricakeményítő

  • 2 evőkanál sütőpor

  • 3 dkg puha margarin

  • A mázhoz:

  • 2 dl víz

  • 4 evőkanál Biopont karobpor

  • 3-4 evőkanál nádcukor

Hempergetéshez:

Elkészítés

A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A tojások sárgáit habosra keverjük a cukorral, és a margarinnal, majd eldolgozzuk benne a lisztet, a sütőport és a keményítőt. A két keveréket óvatosan összeforgatjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük. Miközben hűl, elkészítjük a mázat. A hozzávalókat egy lábasban felolvasztjuk folyamatos kevergetés mellett, majd simára keverjük. Ha a sütemény kihűlt, felkockázzuk és a mázba mártjuk, majd kókuszreszelékben meghempergetjük.