Receptek
Kókuszkocka
A tésztához:
-
6 db M-es méretű tojás kettéválasztva
-
10 dkg nádcukor
-
12 dkg Biopont fehér rizsliszt
-
6 dkg kukoricakeményítő
-
2 evőkanál sütőpor
-
3 dkg puha margarin
-
A mázhoz:
-
2 dl víz
-
4 evőkanál Biopont karobpor
-
3-4 evőkanál nádcukor
Hempergetéshez:
-
5-10 dkg Biopont kókuszreszelék
A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A tojások sárgáit habosra keverjük a cukorral, és a margarinnal, majd eldolgozzuk benne a lisztet, a sütőport és a keményítőt. A két keveréket óvatosan összeforgatjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük. Miközben hűl, elkészítjük a mázat. A hozzávalókat egy lábasban felolvasztjuk folyamatos kevergetés mellett, majd simára keverjük. Ha a sütemény kihűlt, felkockázzuk és a mázba mártjuk, majd kókuszreszelékben meghempergetjük.