Sonkás-ubis tésztasaláta

Receptek

Előételek

Sonkás-ubis tésztasaláta

Sonkás-ubis tésztasaláta
Hozzávalók
  • 1.2 kg teljes kiőrlésű orsótészta

  • 450 g tejföl (12 %-os)

  • 140 g csemegekukorica

  • 1 közepes fej lilahagyma

  • 5 közepes csemegeuborka

  • 2 ek majonéz

  • 20 dkg sonka

  • 1 tk citromlé

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • Biopont biokert instant ételízesítő ízlés szerint

Elkészítés

Főzzük meg a tésztát sós vízben, majd öblítsük le alaposan hideg vízzel. A tejföllel keverjük el a majonézt, 1 tk citromlevet, sót, ételízesítőt és borsot. Öntsük a tésztára az ízesített tejfölt és a csemegekukoricát. Kockázzuk fel a sonkát, az uborkát, a hagymát, és ezeket is adjuk a tésztához. Tegyük hűtőbe egy kis időre, mert hidegen a legfinomabb.