Receptek
Saláták
Bulgursaláta
Hozzávalók
· 15 dkg Vegabond bulgur
· 1 fej vöröshagyma
· 1 cs retek
· 10 dkg kígyóuborka
· 10 dkg paradicsom
· 1 fej fejes saláta
· 1 cs zeller-zöld
· 10 dkg pörkölt földimogyoró
· 10 dkg Biopont napraforgómag
· 1 dl olívaolaj
· 2 db citrom
· Kurkuma
· Só
Elkészítés
A bulgurt dupla mennyiségű vízben a vöröshagymával, sóval és kurkumával megfőzzük.
Amikor kihűlt elkeverjük benne az apróra vágott zöldségeket, a földimogyorót és napraforgómagot, majd ízlés szerint fűszerezzük.
Olívaolajjal és citromlével megöntözzük, megszórjuk felaprított zeller-zölddel és óvatosan összekeverjük.